6 Εύκολα DIY έργα για το σπίτι που πρέπει να γίνουν πριν το φθινόπωρο

2
6 Εύκολα DIY έργα για το σπίτι που πρέπει να γίνουν πριν το φθινόπωρο

Το να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τους πιο δροσερούς μήνες μπορεί να είναι ενοχλητικό, καθώς υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές υπηρεσίες και έργα που θα πρέπει να κάνετε.

Για όσους από εσάς ζείτε σε ψυχρότερες περιοχές που αντιμετωπίζουν μεγάλες ποσότητες χιονιού, μπορεί να συμμετέχετε ακόμη περισσότερο στις διαδικασίες προετοιμασίας του χειμώνα.

Η εργασία σε αυτά τα έργα πριν από το φθινόπωρο μπορεί να κάνει τη διαδικασία χειμωνιάτικης διαδικασίας ακόμα πιο εύκολη.

Εδώ είναι έξι Έργα DIY που μπορείτε να ολοκληρώσετε στο σπίτι πριν από το φθινόπωρο. Είναι εύκολο για οποιονδήποτε να τα κάνει στο σπίτι και δεν απαιτούν να προσλάβετε υπηρεσίες για να τα κάνετε για εσάς.

Επίσης εξυπηρετούν τόσο το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό του σπιτιού σας, ώστε να μπορείτε να προετοιμαστείτε καλύτερα για τους ψυχρότερους μήνες που έρχονται.

1. Καθαρίστε τις υδρορροές σας

Πριν από το φθινόπωρο, πρέπει να προετοιμάσετε τα εξωτερικά μέρη του σπιτιού σας για το φθινόπωρο και τους πιο κρύους μήνες του χειμώνα. Ενα από κύρια έργα που θα χρειαστεί να κάνετε πριν το φθινόπωρο καθαρίζει τις υδρορροές σας.

Πρέπει να το κάνετε αυτό πριν και μετά την εποχή του φθινοπώρου, επειδή οι υδρορροές σας πιθανότατα θα είναι γεμάτες φύλλα, κλαδιά και υπολείμματα από τους καλοκαιρινούς μήνες και θα είναι ακόμη πιο γεμάτες μετά την πτώση των φύλλων κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής περιόδου.

Ακόμη περισσότερο, οι υδρορροές σας πρέπει να παραμένουν καθαρές πριν από τους χειμερινούς μήνες, επειδή το χιόνι και ο πάγος που εμφανίζονται από τα παγάκια μπορεί να δημιουργήσουν ένα υπερβολικό βάρος που θα πρέπει να αντέξουν.

Εάν οι υδρορροές σας αντιμετωπίζουν υπερβολική πίεση και βάρος από το χιόνι, τη βροχή ή τα φύλλα και τα συντρίμμια, η στέγη σας μπορεί να υποστεί ζημιά που πιθανότατα θα πρέπει να πληρώσετε για να επισκευαστείτε (1).

2. Μάλτσα

Θα θελήσετε επίσης να προετοιμάσετε τα παρτέρια και τον κήπο σας για τον πιο δροσερό καιρό απλώνοντας σάπια φύλλα.

Υπάρχει μια ποικιλία διαφορετικών τύπων σάπια φύλλα, αλλά όλοι συνήθως διαθέτουν μια παχιά ουσία που μπορεί να βοηθήσει στην παροχή περισσότερης μόνωσης στα φυτά κατά τη διάρκεια του πιο δροσερού καιρού.

Ειδικά για φυτά και λουλούδια που δεν είναι εξοπλισμένα για να αντέχουν σε ψυχρότερες θερμοκρασίες, η μόνωση τους με ένα παχύ στρώμα σάπια φύλλα μπορεί να προσφέρει επιπλέον προστασία από τον παγετό, ακόμη και από τα έντομα που τα τρώνε.

3. Αδιαβροχοποιήστε το υπόγειό σας

Εάν ζείτε σε μια περιοχή που έχει μεγάλη ποσότητα χιονιού, τότε θα θέλετε ιδιαίτερα να αδιαβροχοποιήσετε το υπόγειό σας.

Το υπόγειο είναι το μόνο γερό θεμέλιο για το σπίτι σας, καθιστώντας το εξαιρετικά ευάλωτο στο λιώσιμο του χιονιού και τους σχηματισμούς πάγου.

Το ίδιο το χιόνι δεν δημιουργεί προβλήματα στο υπόγειό σας, αλλά το χιόνι θα λιώσει και μπορεί να προκαλέσει διαρροές.

Εάν το υπόγειό σας δεν προστατεύεται σωστά, τότε πιθανότατα θα αντιμετωπίσετε το λιωμένο νερό του χιονιού που διαρρέει από τους τοίχους.

Αυτό θα προκαλέσει ζημιά που θα πρέπει είτε να διορθώσετε μόνοι σας είτε να προσλάβετε κάποιον άλλο. Μπορείτε να περιηγηθείτε στην αγορά και να αναζητήσετε το καλύτερο προϊόντα στεγανοποίησης υπογείου.

4. Καθαρίστε το τζάκι

Θα πρέπει επίσης να έχετε ένα καθαρό τζάκι πριν ξεκινήσουν οι πιο δροσεροί μήνες, καθώς πιθανότατα θα τα χρησιμοποιείτε πιο συχνά το χειμώνα και είναι ασφαλές να τα καθαρίσετε.

Για όσους από εσάς έχετε τζάκια από ξύλο, θα πρέπει να καθαρίζετε το χώρο πιο συχνά λόγω των ροκανιδιών και των στάχτων που σχηματίζονται συνεχώς.

Μπορεί επίσης να θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε αποθηκεύσει μεγάλη ποσότητα ξύλου για τους πιο δροσερούς μήνες.

Εάν διαθέτετε τζάκι αερίου, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το τζάκι σας παραμένει καθαρό όλο το χρόνο.

Μπορεί να μην υπάρχουν τόσα πολλά να καθαρίσετε όσο αυτά με τζάκια από ξύλο, αλλά είναι ασφαλές να τα επιθεωρήσετε πριν ξεκινήσουν οι πιο δροσεροί μήνες.

5. Καθαρίστε τα χαλιά

Τα χαλιά και τα δάπεδα είναι πιθανότατα ένα από τα πιο βρώμικα πράγματα στο σπίτι μας. Ειδικά με τα χαλιά, η βρωμιά και τα συντρίμμια μπορούν να παγιδευτούν ανάμεσα στις ίνες, καθιστώντας μας δύσκολο να το παρατηρήσουμε.

Τούτου λεχθέντος, θα θέλετε να καθαρίζετε σχολαστικά τα χαλιά σας πριν από το φθινόπωρο και μετά το χειμώνα κάθε χρόνο. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε υψηλής ποιότητας αναλώσιμα καθαρισμού και αφήστε τα χαλιά να στεγνώσουν πλήρως για να αποφύγετε τη μούχλα.

6. Σφραγίστε διαρροές

Τέλος, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τυχόν διαρροές στο σπίτι σας σφραγίζονται πριν από το χειμώνα. Οι περισσότερες διαρροές θα προέρχονται από την οροφή, μερικές φορές σημαίνει ότι η σοφίτα αντέχει το μεγαλύτερο μέρος της ζημιάς από διαρροές.

Και με το λιώσιμο του χιονιού που θα έρθει, θα θελήσετε να αποφύγετε σοβαρές ζημιές στο σπίτι σας στεγανοποιώντας σωστά αυτές τις διαρροές.

Είτε πρόκειται για μόνωση αφρού είτε για επιδιόρθωση της οροφής, θα θελήσετε να στεγανοποιήσετε αποτελεσματικά τυχόν τρύπες ή ρωγμές όπου μπορεί να εισέλθει νερό ή παράσιτα στο σπίτι σας.

συμπέρασμα

Συνολικά, τα σπίτια αντέχουν το άγχος και την πίεση κατά τους χειμερινούς μήνες, αυξάνοντας τη σημασία της σωστής φροντίδας τους.

Συμμετέχοντας σε αυτά τα έξι έργα κατοικίας πριν από το φθινόπωρο κάθε χρόνο, μπορείτε να προετοιμάσετε καλύτερα το σπίτι σας για τους πιο δροσερούς μήνες που έρχονται και να εξαλείψετε τον κίνδυνο τυχόν ζημιών στο μέλλον.

Τελευταίες δημοσιεύσεις από την Emma Gomez (Προβολή όλων)

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar