Ρίξτε μια ματιά στους διάφορους τύπους μεντεσέδων για ντουλάπια

1
Ρίξτε μια ματιά στους διάφορους τύπους μεντεσέδων για ντουλάπια

Όταν ανανεώνετε το σπίτι σας, όλα τα βασικά στοιχεία εξετάζονται αρχικά, αλλά ορισμένα μικρά πράγματα παραβλέπονται. Οι μεντεσέδες του ντουλαπιού είναι μια από αυτές τις μικροσκοπικές λεπτομέρειες που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τη συνολική εμφάνιση του σπιτιού. Αυτοί οι σύνδεσμοι είναι στερεωμένοι στην εξωτερική ή εσωτερική επιφάνεια του ντουλαπιού για να συνδέσουν την πόρτα και το πλαίσιο.

Η ποικιλία των μεντεσέδων ντουλαπιών στην αγορά είναι τεράστια, γεγονός που συνήθως περιπλέκει την επιλογή του ιδανικού μεντεσέ. Ενώ επιλέγετε τους τέλειους μεντεσέδες ντουλαπιών, μπορείτε να περάσετε από διαφορετικούς τύπους μεντεσέδων ντουλαπιών κουζίνας που έχουν σχέδια και φινιρίσματα ανάλογα με τις ανάγκες σας, τα προσωπικά σας γούστα και τη συνολική σχεδίαση του σπιτιού σας. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους τύπους μεντεσέδων πόρτας ντουλαπιών:

6 Διαφορετικοί τύποι μεντεσέδων για ντουλάπια

  • Μισή επικάλυψη

  • Πλήρης επικάλυψη

  • Ένθετος μεντεσέ

  • Κρυφός μεντεσέ

  • Τυφλή γωνία μεντεσέ

  • Μαλακό κλείσιμο μεντεσέ

Μισή επικάλυψη

Η μισή άρθρωση επικάλυψης αναφέρεται συχνά ως μεντεσέ με μισό στρόφαλο. Μερικοί ή μισοί μεντεσέδες επικάλυψης είναι κατάλληλοι για πόρτες ντουλαπιών που έχουν διαχωριστικό μεταξύ τους. Τοποθετούνται στην αντίθετη πλευρά του κοινόχρηστου χωρίσματος έτσι ώστε κάθε πόρτα του ντουλαπιού να μπορεί να ανοίγει και να κλείνει ομαλά. Οι μισοί σύνδεσμοι επικάλυψης είναι ιδανικοί για ντουλάπια πόρτας κουζίνας επειδή είναι κατάλληλοι για δύο πόρτες και έχουν μέτρια ικανότητα να φέρουν βάρος. Επιπλέον, αυτοί οι σύνδεσμοι τοποθετούνται πίσω από την άκρη του ντουλαπιού, επιτρέποντας στην άκρη του ντουλαπιού να είναι ορατή. Για να στερεώσετε τον μεντεσέ μισής επικάλυψης, είναι απαραίτητο να έχετε ένα ντουλάπι μερικής επικάλυψης ή μισής επικάλυψης.

Πλήρης επικάλυψη

Ένας μεντεσές πλήρους επικάλυψης είναι τέλειος για πόρτες ντουλαπιών που επιτρέπουν στην πόρτα να επικαλύπτει πλήρως το κουτί του ντουλαπιού. Όταν είναι κλειστοί, οι πλήρεις σύνδεσμοι επικάλυψης εφαρμόζουν εξ ολοκλήρου μέσα στο άνοιγμα του ντουλαπιού και κάθονται επίπεδα με την επιφάνεια του πλαϊνού ή του μπροστινού πλαισίου του ντουλαπιού. Αυτοί οι σύνδεσμοι διατίθενται σε διάφορες μορφές. Έτσι, μπορούν να συνδεθούν εύκολα στην πρόσοψη της πόρτας καθώς και στο εσωτερικό ενός ντουλαπιού χωρίς πλαίσιο. Οι μεντεσέδες πλήρους επικάλυψης έχουν αναπτυχθεί ειδικά για ξεχωριστά ντουλάπια ή ντουλάπια που είναι στερεωμένα στην άκρη. Η τοποθέτησή τους είναι αρκετά απλή καθώς καρφώνονται απλώς με ένα κατσαβίδι.

Προτεινόμενη ανάρτηση: Τύποι μεντεσέδων πόρτας

Ένθετος μεντεσέ

Η ένθετη άρθρωση είναι επίσης γνωστή ως μεντεσέ με πλήρη μανιβέλα. Η στενή πλευρά των μεντεσέδων Inset συνδέεται με το πλαίσιο της πόρτας, ενώ η ευρύτερη πλευρά συνδέεται με το εσωτερικό της πόρτας του ντουλαπιού. Μετατοπίζονται από την άκρη της πόρτας, έτσι ώστε όταν η πόρτα είναι κλειστή, ο μεντεσές να κάθεται επίπεδη με την επιφάνεια. Οι ένθετοι σύνδεσμοι διατίθενται σε διάφορα φινιρίσματα και διακοσμητικά σχέδια για να συμπληρώσουν την εμφάνιση των ντουλαπιών σας. Επιπλέον, οι ένθετοι σύνδεσμοι είναι ιδανικοί για ενσωματωμένες πόρτες επικάλυψης επειδή προσφέρουν κομψή και απρόσκοπτη εμφάνιση.

Κρυφός μεντεσέ

Οι κρυφοί μεντεσέδες αναφέρονται επίσης ως αόρατοι μεντεσέδες. Είναι περίπλοκα σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο που μπορείτε να δείτε μόνο το πρόσωπο της πόρτας. Αυτοί οι σύνδεσμοι μπορούν εύκολα να τοποθετηθούν σε οποιονδήποτε τύπο πόρτας με πάχος τουλάχιστον 1/2 ίντσας, είτε πρόκειται για πόρτες χωρίς πλαίσιο, πρόσοψη, μερική επικάλυψη ή ένθετες πόρτες. Είναι επίσης εξαιρετικά εύκολο να το τοποθετήσετε στα ντουλάπια γιατί χρειάζεται μόνο να τοποθετήσετε τον μεντεσέ στην άκρη της πόρτας και μετά να σημειώσετε τα σημεία τοποθέτησης πριν βιδώσετε τον μεντεσέ. Ο κρυφός μεντεσές είναι ένας από τους ευρέως χρησιμοποιούμενους μεντεσέδες ντουλαπιών κουζίνας.

Τυφλή γωνία μεντεσέ

Οι μεντεσέδες τυφλών γωνιών είναι ιδανικοί για ένθετες πόρτες. Μια συμβατική ένθετη πόρτα συνδέεται με μια γωνιακή άρθρωση σε γωνία 90 μοιρών με την πόρτα. Αυτή η άρθρωση της πόρτας του ντουλαπιού τοποθετείται παράλληλα με την πόρτα. Ο τυφλός γωνιακός μεντεσές είναι ξεχωριστός στην εμφάνιση, καθώς είναι σημαντικά μικρότερος από έναν άλλο τυπικό μεντεσέ πόρτας. Είναι χρήσιμο όταν εργάζεστε με μικρότερους ή γεμάτους χώρους. Αυτός ο τύπος μεντεσέ χρησιμοποιείται πιο συχνά σε μπάνια, κουζίνες και άλλα ντουλάπια επειδή μπορεί εύκολα να ρυθμιστεί μετά την εγκατάσταση.

Διαβάστε επίσης: Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή ενός μεντεσέ

Μαλακό κλείσιμο μεντεσέ

Ένας απαλός μεντεσέδες που κλείνουν αποφεύγει τον θραύση του ήχου της πόρτας που παράγεται από τους συμβατικούς μεντεσέδες που κλείνουν μόνοι τους. Αυτοί οι σύνδεσμοι υποστηρίζονται από έναν υδραυλικό μηχανισμό που βοηθά στο κλείσιμο της πόρτας του ντουλαπιού απαλά και αθόρυβα. Στο πίσω μέρος αυτού του μεντεσέ είναι προσαρτημένος ένας μοχλός που σας επιτρέπει να αλλάζετε την ταχύτητα ομαλού κλεισίματος επιλέγοντας διαφορετικά επίπεδα πίεσης κλεισίματος. Αντί για το κύπελλο μεντεσέ, ο μηχανισμός soft-close είναι πλήρως ενσωματωμένος στον βραχίονα μεντεσέ.

Αγοράστε τους ξυλουργούς του ντουλαπιού σας από τη McCoy Mart

Τώρα που έχετε διαβάσει τους τύπους μεντεσέδων ντουλαπιών, μπορείτε να τους αγοράσετε στο McCoy Mart. Είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που πουλά υψηλής ποιότητας υλικό, ηλεκτρικό, εξοπλισμό ανακαίνισης σπιτιού και διάφορα άλλα πράγματα. Διαθέτουν επίσης όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό ντουλαπιών κουζίνας. Η McCoy Mart προσφέρει γνήσια προϊόντα σε λογικές τιμές. Επιπλέον, μπορείτε να εξατομικεύσετε τα αποτελέσματα αλλάζοντας τις ρυθμίσεις τόσο στο πρόγραμμα περιήγησης όσο και στην εφαρμογή.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar