Πώς να φτιάξετε ένα παιχνιδότοπο με ξύλινες παλέτες (Βήμα-βήμα σεμινάριο)

6
Πώς να φτιάξετε ένα παιχνιδότοπο με ξύλινες παλέτες (Βήμα-βήμα σεμινάριο)

DIY Βήμα προς βήμα μάθημα για το πώς να φτιάξετε ένα παιχνιδότοπο με ξύλινες παλέτες. Αυτό είναι ένα δροσερό παιδότοπο χτισμένο με ξύλινες παλέτες. Απλώς ακολουθήστε.

Ήμουν ένα τυχερό παιδί. Ο μπαμπάς μου έφτιαξε σε εμάς τα 3 παιδιά ένα απίστευτο παιδότοπο στην πίσω αυλή. Ήταν υπερυψωμένο, είχε βεράντα και το κύριο μέρος του παιχνιδιού ήταν πλήρως κλειστό. Ξέρω ότι ο μπαμπάς μου ξόδεψε πολύ χρόνο και χρήματα σε αυτό το έργο, αλλά το απολαύσαμε για χρόνια. Κοιμόμασταν ακόμη και όταν ήμασταν μεγάλοι… ένα βράδυ φοβηθήκαμε από τους ήχους των ζώων και τρέξαμε στο σπίτι μας, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Ενώ ο μπαμπάς μου δεν χρησιμοποιούσε παλέτες, θα μπορούσε να το κάνει αν ήθελε. Στην πραγματικότητα, το παραπάνω παιδότοπο είναι κατασκευασμένο κυρίως από ξύλο παλέτας.

Αυτό το σεμινάριο σας καθοδηγεί λεπτομερώς, ώστε να μάθετε πώς να χτίζετε ένα παιχνιδόσπιτο με παλέτες. Μπορείτε να διαβάσετε για εύρεση και επιλογή παλετών εδώ καθώς πώς να σπάσετε τις παλέτες εδώ.

1. Ξεκινήστε με την κατασκευή των Windows

Απαραίτητα εργαλεία: δισκοπρίονο, σφυρί, λοστός ή catspaw, και βαριά κοπτική πένσα. Ένα χειροπρίονο θα είναι επίσης χρήσιμο. Μια στιβαρή σκάλα είναι απαραίτητη. Το πιο χρήσιμο εργαλείο σας μπορεί να είναι ένα επιτραπέζιο πριόνι. Είναι περιττό για το ίδιο το σπίτι, αλλά χωρίς αυτό δεν θα μπορείτε να φτιάξετε την επένδυση. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στα παράθυρα και ως εργαλείο για όλες τις ανάγκες.

Ωστόσο, μπορείτε να ολοκληρώσετε αυτό το έργο με το δισκοπρίονο, το κιβώτιο φαλτσών και ένα χειροπρίονο. Αυτός δεν είναι ο μόνος τρόπος, γι‘ αυτό δοκιμάστε τις δικές σας μεθόδους, παίξτε τζαζ.

Το πρώτο βήμα για τα παράθυρα (δύο για το «παράθυρο παγωτού» και ένα για το φινιστρίνι) είναι η κατασκευή του βασικού πλαισίου. Η ιδέα μας ήταν να πάρουμε παλιά παράθυρα καταιγίδας από ένα σπίτι και να τα πλαισιώσουμε σε ξύλο παλέτας 1×4. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε plex-glass ή παλιό γυαλί από φύλλα, ή ακόμα και απλό υλικό σήτας.

Ξεκινήσαμε με ένα μακρύ rabbet στο πλάι ενός 1×4. Χρειάστηκαν δύο κοψίματα στο επιτραπέζιο πριόνι: ένα για το βάθος, το υπόλοιπο για την οριζόντια περιοχή. Σημείωση: αν έχετε νταντάκι ή ρούτερ, μπορείτε να ξεθάψετε το ραμπέτ με αυτό.

2. Κουφώματα παραθύρων

Αφού οι πλευρές του καθενός έχουν κοπεί, κόψτε γωνίες 45 μοιρών σε κάθε πλευρά, ακριβώς όπως θα κάνατε όταν κατασκευάζατε μια κορνίζα. Κατασκευάσαμε αυτό το έλκηθρο φαλτσών πριν από χρόνια, το οποίο κάνει τη δουλειά πιο εύκολη, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δισκοπρίονο σας, ένα κουτί φαλτσών ή ακόμα και το χειροπρίονο.

Και τώρα έχετε το βασικό δομικό στοιχείο για τα παράθυρα. Δεν θα θέλετε να είναι πολύ σφιχτό το αυλάκι με ραβδώσεις – Έχω την αίσθηση ότι το ξύλο που διαστέλλεται και συστέλλεται θα ραγίσει το τζάμι πολύ εύκολα.

3. Κατασκευή του διπλού παραθύρου «παγωτό».

Κατασκευάσαμε ένα πλαίσιο για το όλο πράγμα από δωρεά ξυλείας 2×6. Οι αρμοί κουμπώνονται και βιδώνονται μεταξύ τους με βίδες καταστρώματος 2″. Οι μεντεσέδες είναι κομμάτια ενός παλιού πείρου.

Αργότερα, φτιάξαμε ένα τραχύ άνοιγμα για όλο το κομμάτι, το σύραμε και στερεώσαμε με μακριές βίδες στο ίδιο το παιδότοπο. Μετρώντας μπροστά, το συνολικό βάθος του παραθύρου ταίριαζε με το συνδυασμένο πλάτος του πλαισίου, της επένδυσης και της εσωτερικής επένδυσης. Απλώς τοποθετήστε καλούπια στο εξωτερικό και στο εσωτερικό όταν είναι ώρα για τις εργασίες φινιρίσματος.

Προσθέσαμε επίσης δύο λαβές, ξύλινες λωρίδες για να το κάνουμε στεγανό στις καιρικές συνθήκες και ένα απλό άγκιστρο και κλειδαριά ματιών για να το κρατάμε κλειστό όταν δεν χρησιμοποιείται. Ενδέχεται να παρατηρήσετε ξύλινα X σε κάθε τζάμι στο τελειωμένο έργο. Αυτά ήταν κολλημένα απευθείας στο γυαλί.

4. Φινιστρίνι σε σχήμα διαμαντιού

Το διαμαντένιο παράθυρο είναι ένα εύκολο βήμα. Φτιάξτε το πλαίσιο με τον ίδιο τρόπο, στη συνέχεια κόψτε ένα σχήμα ρόμβου και βιδώστε το στην κορυφή. Μπορείτε να το γυαλίσετε αργότερα με κάποιο παλιό στόκο παραθύρου για να το κάνετε στεγανό.

5. Ας ξεκινήσουμε από το ίδιο το πάτωμα/κατάστρωμα του παιχνιδιού

Μαζέψαμε ένα μάτσο παλιά 4×4 και τα βάλαμε σε μερικά τούβλα και τσιρότο. Στη συνέχεια κατασκευάσαμε ένα τετράγωνο 8×10 από ανακυκλωμένα 2×4 επεξεργασμένα με πίεση και ισοπεδώσαμε το όλο πράγμα προσθέτοντας και αφαιρώντας τούβλα. Θα θέλετε να το κάνετε αυτό κάτω από τα 4×4 σας. Όταν ήταν κοντά, στρώναμε σε όλη την παλέτα 2×4 χρησιμοποιώντας το κέντρο 4×4 ως κορδόνι. Αυτό λειτουργεί καλά, καθώς δεν χρειάζεται να κόψετε κανένα από τα 2×4. απλά τοποθετήστε τα δίπλα-δίπλα.

Σημειώστε τις περιττές παλέτες 2×4 στην εικόνα – λείπουν μικρά, ημιοβάλ τμήματα. Εδώ θα μπαίνει η υποδοχή παλέτας.

6. Καδράρισμα

Εδώ ανεβαίνει το πλαίσιο. Αφού εξαντλήθηκαν οι παλέτες 4 ποδιών 2×4, αγοράσαμε περίπου 20 ευκαιρίες 2×4 για ένα δολάριο το καθένα. Παρατηρήστε τις κεφαλίδες 2×6 και 2×8. Υπάρχουν 2 πόρτες: μία μπροστά και μία πίσω. Στη φωτογραφία, μπορείτε να δείτε το άνοιγμα για το παράθυρο σε σχήμα ρόμβου και την εξώπορτα. Το 2×4 στο κάτω μέρος της πόρτας κόπηκε αργότερα. Τα 2×4, ενωμένα μεταξύ τους και άσχημα, απέχουν 15 ίντσες μεταξύ τους. Αυτό οφείλεται στο ότι η επένδυση θα είναι τεμάχια 30″ 1×4, με κλιμακωτή κάθετη ραφή.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar