Πώς να επιλέξετε ανάμεσα σε διαφορετικούς τύπους εστίας

2
Πώς να επιλέξετε ανάμεσα σε διαφορετικούς τύπους εστίας

Η εστία κουζίνας είναι μια συσκευή που κάθεται στην κορυφή του πάγκου σας. Πολλά άτομα προτιμούν να αγοράσουν μια σόμπα κουζίνας καθώς είναι βολική στη χρήση. Εκτός από αισθητική, το προτιμούν και επιθυμούν να ταιριάζουν, όπως μερικά νησιά κουζίνας. Διατίθενται διάφοροι τύποι εστιών, όπως μοντέλα εστιών ηλεκτρικού, αερίου, επαγωγής και καθοδικής ροής. Έτσι, αν δεν έχετε σκεφτεί μια κουζίνα, θα μπορούσατε να βρείτε αυτή που καλύπτει τις ανάγκες σας. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πώς να επιλέγετε την καλύτερη σόμπα για την κουζίνα σας.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους τύπους εστιών για την κουζίνα σας

Λόγω του χρόνου, πολλά έχουν αλλάξει σχετικά με τις εστίες. Η σύγχρονη εποχή έχει παρουσιάσει στους πελάτες νέα είδη που έχουν κάνει τη μαγειρική εύκολη και ενδιαφέρουσα. Αν μαντεύετε ποιοι είναι οι τέσσερις βασικοί τύποι εστιών, ελέγξτε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα.

 • Κουζίνα αερίου

 • Ηλεκτρική εστία

 • Επαγωγική εστία

 • Επιφάνεια μαγειρέματος με καθοδικό ρεύμα

Κουζίνα αερίου

Κουζίνα Αερίου Κουζίνας

Το φαγητό μαγειρεύεται σε εστία αερίου σε άμεση φωτιά. Μπορείτε να ρυθμίσετε τη φλόγα ακαριαία και δεν χρειάζεται να περιμένετε να ζεσταθεί ή να μειωθεί ένα θερμαντικό στοιχείο. Παρέχουν γρήγορο έλεγχο στις ρυθμίσεις θερμότητας. Η άμεση φλόγα μπορεί να μετακινηθεί στο πλάι των μαγειρικών σκευών, κάτι που μπορεί να είναι πλεονεκτικό όταν χρησιμοποιείτε διαμορφωμένα τηγάνια σαν γουόκ.

Ηλεκτρική εστία

Ηλεκτρική εστία κουζίνας

Οι ηλεκτρικές εστίες χρησιμοποιούν περιελίξεις από κράμα ανάφλεξης ή θερμαντικά εξαρτήματα που συνήθως περιέχονται σε κεραμικές ή γυάλινες επιφάνειες. Είναι χρήσιμα για τη γρήγορη βράση του νερού, επειδή διοχετεύουν αποτελεσματικά τη θερμότητα από το κάτω μέρος του σκεύους και όχι γύρω από αυτό. Λόγω της λείας, επίπεδης επιφάνειας τους, η κατασκευή ηλεκτρικών εστιών με κεραμική ή γυάλινη επιφάνεια είναι πολύ απλή στη συντήρηση.

Επαγωγική εστία

Επαγωγική εστία κουζίνας

Το An Induction είναι μια έξυπνη εστία που θερμαίνει τα μαγειρικά σκεύη μέσω ηλεκτρομαγνητισμού, καθιστώντας αποτελεσματικά τη συσκευή μαγειρέματος την πηγή θέρμανσης της. Τα γύρω στοιχεία κοντά στην εστία θερμαίνονται, αλλά ο ηλεκτρομαγνητισμός μεταδίδει τη ζεστασιά κατευθείαν στο μαγειρικό σκεύος. Ο μηχανισμός επιτρέπει τη γρήγορη αύξηση ή πτώση της θερμοκρασίας. Αυτό συνήθως έχει ως αποτέλεσμα την παρασκευή γρήγορου φαγητού, ιδιαίτερα σε δοχεία και μπολ – στις περισσότερες επαγωγικές εστίες, το νερό βράζει σημαντικά πιο γρήγορα. Να θυμάστε ότι οι επαγωγικές εστίες δεν επιτρέπουν τη χρήση χάλκινων ή αλουμινένιων σκευών.

Επιφάνεια μαγειρέματος με καθοδικό ρεύμα

Κουζίνα Downdraft Cooktop

Αυτή η εστία εξαλείφει την απαίτηση για εξαερισμό πάνω από την επιφάνεια, ενσωματώνοντας την καμινάδα με την περιοχή μαγειρέματος. Είναι μια υπέροχη επιλογή αν επιλέγετε το νησί της κουζίνας για εγκατάσταση και δεν έχετε αρκετό χώρο για εξαερισμό ή αν προτιμάτε μια ανοιχτή κουζίνα. Να θυμάστε ότι θα χρειαστείτε ένα ντουλάπι με χώρο κάτω από τον πάγκο για να αποθηκεύσετε τα εσωτερικά εξαρτήματα που απαιτούνται για τη λειτουργία μιας εστίας με κατεβασμένη ροή.

Αναρωτιέστε πώς να προσδιορίσετε την πιο αξιόπιστη εστία για το σπίτι σας; Ελέγξτε τους παρακάτω παράγοντες

Ξεκινήστε λαμβάνοντας υπόψη μερικούς κρίσιμους παράγοντες, όπως πόσα έξοδα θέλετε να κάνετε, πόσο χώρο έχετε στο δωμάτιο μαγειρέματος και ποιο είδος βάσης καυστήρα αερίου προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε. Ελέγξτε τις παρακάτω υποδείξεις για να δείτε ποια είναι τα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν από την αγορά.

 • Τύπος καυστήρα: Οι καυστήρες μπορεί να είναι επαγωγικοί ή ηλεκτρικοί. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας πίνακας διανομής για να τα χρησιμοποιήσετε. Ωστόσο, εάν έχετε σωστή παροχή αερίου, μπορείτε πάντα να τα επιλέξετε χωρίς δισταγμό. Είναι όλα σχετικά με τις προτιμήσεις σας.
 • Διαθεσιμότητα χώρου κουζίνας: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί γενικότερα για το τυπικό εύρος του, παρέχοντας μεγαλύτερη ευελιξία. Ελέγξτε και δείτε εάν έχετε αρκετό χώρο για να χωρέσετε δύο τύπους εγκατάστασης της συσκευής. Στις σόμπες, ο αριθμός των καυστήρων μπορεί να ξεκινήσει από δύο και να φτάσει σε πέντε και ακόμη περισσότερους. Όταν επιλέγετε ένα, θυμηθείτε την ποσότητα του διαθέσιμου χώρου μετρητή.
 • Τιμή: Η τιμή μπορεί να εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Πόσο ακριβά μπορεί να είναι, αν λάβετε υπόψη όλα τα σημαντικά πράγματα και τα αγοράσετε, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ελέγξτε τον τιμοκατάλογο πριν αγοράσετε για να αποκτήσετε οικονομικά μοντέλα.
 • Μέγεθος: Τα πιο κοινά διαθέσιμα μεγέθη είναι 30 ή 30 ίντσες. Ωστόσο, μπορείτε να πάρετε αυτό το εύρος από 21 έως 48 ίντσες. Η σόμπα 30 ιντσών έχει συνήθως τέσσερις ή πέντε καυστήρες και τα μοντέλα 36 ιντσών έχουν πέντε έως έξι καυστήρες.
 • Το σχήμα του καυστήρα: Κοινώς, θα τυλίξετε κυκλικούς καυστήρες στις περισσότερες εστίες της κουζίνας. Ωστόσο, με μοντέρνα σχέδια και κατασκευές αερίου, οι καυστήρες διατίθενται και σε οβάλ σχήματα.
 • Υποστήριξη Pan: Κάτι άλλο που αξίζει να σημειωθεί είναι το στήριγμα του τηγανιού που διαθέτει η σόμπα. Αυτή η υποστήριξη βοηθά το τηγάνι ή άλλα μαγειρικά σκεύη να παραμείνουν ισορροπημένα ενώ μαγειρεύετε.
 • Ένδειξη θερμής επιφάνειας: Μερικές από τις ηλεκτρικές σόμπες είναι εξοπλισμένες με δείκτες θερμής επιφάνειας. Η ένδειξη σας προειδοποιεί όταν η επιφάνεια είναι ζεστή μετά το μαγείρεμα. Οι προειδοποιητικές λυχνίες υποδεικνύουν κλίμακες που σας κάνουν να συνειδητοποιήσετε τη ζεστασιά καθώς η επιφάνεια μπορεί να παραμείνει ζεστή για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά το μαγείρεμα.

Όπως γνωρίζετε για τους διαφορετικούς τύπους εστιών, ψωνίστε αυτό που καλύπτει τις ανάγκες σας. Σήμερα, υπάρχουν εστίες με δύο καυστήρες, τρεις και τέσσερις καυστήρες. Επιλέξτε αυτό που πιστεύετε ότι θα σας βοηθήσει στη μαγειρική. Να θυμάστε πάντα, η μαγειρική είναι τέχνη! Προμηθευτείτε, λοιπόν, τις συσκευές κουζίνας που μπορούν να υποστηρίξουν άριστα αυτήν την τέχνη.

Κορυφαία μάρκα Cooktop στην Ινδία

Επιφάνεια κουζίνας | Μαγειρικές εστίες Faber | Elica Κουζίνες | Μαγειρικές εστίες ηλίου | Μαγειρικές εστίες Kaff | Κουζίνες Carysil

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar