Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι συνδετήρων και πού να χρησιμοποιηθούν;

0
Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι συνδετήρων και πού να χρησιμοποιηθούν;

Ακριβώς όπως ολόκληρο το σώμα σας μπορεί να διαλυθεί χωρίς την παρουσία οστών και αρθρώσεων, ολόκληρη η υποδομή του σπιτιού/γραφείου μπορεί επίσης να καταρρεύσει εάν δεν ληφθούν υπόψη καθόλου οι συνδετήρες. Ωστόσο, όταν πρόκειται για συνδετήρες, έχουμε δει συχνά ανθρώπους να μην γνωρίζουν τους διαφορετικούς τύπους και τις περιπτώσεις χρήσης τους.

Έτσι, προτού τα επιλέξετε βιαστικά, ας κατανοήσουμε τους διάφορους τύπους και σχήματα και ας κατανοήσουμε καλά όλα αυτά.

1# Παξιμάδια & Μπουλόνια

Τα παξιμάδια και τα μπουλόνια είναι συνδεδεμένα και δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ένα αφήνοντας το άλλο πίσω. Τα παξιμάδια λειτουργούν ως αιτούντες, και τα μπουλόνια, ο εφαρμοστής, δηλαδή τα παξιμάδια συνδυάζουν τα πάντα και τα κρατούν στερεωμένα σε ένα πλαίσιο. Είναι λόγω της τριβής των νημάτων τους που χρησιμοποιούνται μαζί.

 1. Μπουλόνια μεταφοράς: Έρχεται σε σχήμα θόλου και έχει μια κεφαλή βυθισμένη σε σχήμα τετράγωνου. Συνήθως χρησιμοποιείται για τη σύνδεση του μετάλλου στο ξύλο και συχνά ονομάζεται επίσης μπουλόνι „πούλμαν“. Το τετράγωνο μέρος του μπουλονιού, ακριβώς κάτω από την κεφαλή, είναι το τμήμα, που παραμένει στερεωμένο στο μέταλλο. Χωρίς αυτό, όλα μπορούν να καταρρεύσουν.
 2. Εξάγωνα μπουλόνια κεφαλής: Αυτά έχουν κεφαλές εξαγωνικού σχήματος και σπειρώματα μηχανής, που διευκολύνουν τη χρήση τους σε τρύπα με τρύπα ή με παξιμάδι. Καθώς έχουν μοναδικό σχήμα κεφαλής, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε κλειδί ενώ εργάζεστε με αυτό.
 3. Μπουλόνια ώμου: Γνωστά και ως μπουλόνια απογύμνωσης, τα μπουλόνια ώμου παίρνουν το όνομά τους από το σχήμα τους, το οποίο μοιάζει με έναν ώμο που βρίσκεται ανάμεσα στο σπείρωμα της βίδας και την κεφαλή του εξαρτήματος. Είναι αρκετά εύκολο στην εγκατάσταση και μόλις γίνει, το τμήμα χωρίς σπείρωμα παραμένει εκτεταμένο από τη θέση του.
 4. Καπάκι καρύδια: Έρχεται με τρούλο κορυφή και πήρε το όνομά του από το σχήμα του. Διαθέτει εξάγωνο ώμο στα πλαϊνά του και εσωτερικά έχει συνεχείς εξωτερικές γραμμές σπειρώματος μηχανής, που βοηθούν τις βίδες να κουμπώνουν ιδανικά.
 5. Castle Nuts: Ονομάζεται επίσης παξιμάδι με σχισμή ή κάστρο, αυτά τα παξιμάδια συνοδεύονται από καρφίτσες, οι οποίες βοηθούν στην αποφυγή της χαλάρωσής τους από το υλικό στο οποίο είναι προσαρτημένο. Αυτά χρησιμοποιούνται γενικά με πείρους και σε εφαρμογές, οι οποίες είναι συνήθως χαμηλής ροπής, όπως όταν πρόκειται να κρατήσετε ένα ρουλεμάν τροχού στη δαντέλα του.

Αγοράστε τώρα μπουλόνια με παξιμάδια

2# Ροδέλα

Μοιάζει συνήθως με δίσκο, μια ροδέλα είναι μια λεπτή πλάκα με μια τρύπα στη μέση και γενικά χρησιμοποιείται για την ομοιόμορφη κατανομή του φορτίου του νήματος. Συνήθως χρησιμοποιείται με βίδα και το βοηθά να παραμένει στερεωμένο. Ειδικά αν πρόκειται να εγκαταστήσετε κάτι βαρύ, οι ροδέλες μπορούν να σας βοηθήσουν να το κρατήσετε.

 1. Εφεδρικές ροδέλες με πριτσίνια: Εάν θέλετε να εγκαταστήσετε κάτι με μεγαλύτερη διάμετρο, τότε αυτές οι ροδέλες μπορούν να έρθουν στη βοήθειά σας. Τείνουν να δίνουν σφιχτό κράτημα στα αντικείμενα και έτσι χρησιμοποιούνται για να παρέχουν υποστήριξη σε βαριά αντικείμενα. Μπορούν να είναι μια εξαιρετική επιλογή όταν θέλετε να περάσετε μέσα από ένα πριτσίνι.
 2. Κωνικές ροδέλες Belleville: Πρόκειται για ροδέλες που προσδίδουν πρόσθετη τάση στον συνδετήρα και χρησιμοποιούνται για την αύξηση της παραμόρφωσης και του φορτίου και εξαρτάται σημαντικά από τον τύπο της στοίβας. Ονομάζονται επίσης ως ροδέλες κλειδώματος και απορροφούν τους κραδασμούς και την τάση, οι οποίες με τη σειρά τους απορροφούν τους κραδασμούς.
 3. Ροδέλα βάσης: Θεωρούνται γενικά ως ροδέλες που μπορούν να κρατήσουν τεράστιο βάρος και χρησιμοποιούνται συχνά κατά την κατασκευή αποβάθρων. Πρόκειται για χοντρές ροδέλες, οι οποίες χρησιμοποιούνται κυρίως κατά την κατασκευή, ιδιαίτερα βαρέως τύπου. Συχνά αναγνωρίζονται και ως ροδέλες φτερού λόγω της μικρής διαμέτρου οπής που έχει μέσα τους.
 4. Ροδέλα με φτερά: Αυτά ονομάζονται στρογγυλές ροδέλες και έχουν μια μικρή τρύπα μέσα τους. Αν ψάχνετε για μια ροδέλα που θα σας προσφέρει μια εξαιρετική επιφάνεια ρουλεμάν μαζί με τον συνδετήρα, τότε οι ροδέλες φτερών μπορούν να χρησιμοποιηθούν λόγω της δυνατότητας έλξης τους.

Αγοράστε τώρα πλυντήρια

3# Βίδες

Αν και μοιάζουν με ένα μπουλόνι, οι βίδες βοηθούν στην κατακόρυφη διαίρεση της δύναμης και έτσι βοηθούν στη συγκράτηση του αντικειμένου στον τοίχο. Μπορούν να είναι διαφόρων μεγεθών και πολλών υλικών και εξαρτάται αποκλειστικά από τον σκοπό σας.

 1. Βίδες μηχανής: Οι βίδες μηχανής, γνωστές και ως μπουλόνια, έχουν επίπεδη αιχμή και χρησιμοποιούνται συχνά στις τρύπες με στρόφιγγα μαζί με παξιμάδια και ροδέλες. Αυτά είναι επίσης γνωστά ως «μπουλόνια σόμπας» ή «στόβερ» και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ποικιλία λόγω των διαφορετικών τύπων κίνησης και κεφαλών τους.
 2. Εξαγωνικές βίδες: Γνωστά και ως μπουλόνια καθυστέρησης, αυτά χρησιμοποιούνται συνήθως για τη στερέωση μεγάλων κομματιών και τη συγκράτηση του βάρους. Η κεφαλή αυτών των βιδών είναι το εξωτερικό εξάγωνο και απαιτεί κλειδί κατά την τοποθέτηση. Χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό για πλαισίωση, μηχανήματα σε ξύλινα δάπεδα και άλλες εφαρμογές βαρέως τύπου.

Προτεινόμενο Psot: Τύποι βιδών

Αγοράστε τώρα βίδες

4# Πριτσίνια

Η εργασία με μεταλλικά αντικείμενα, ειδικά για βιομηχανικούς σκοπούς και λόγους ασφαλείας, μπορεί να είναι δύσκολη. Αλλά με την ύπαρξη των πριτσινιών, τα πράγματα έχουν γίνει αρκετά εύκολο να αντιμετωπιστούν. Μοιάζει με κοντό μεταλλικό πείρο ή μπουλόνι και το ακέφαλο άκρο του χτυπιέται για να το στερεώσει στη θέση του.

 1. POP πριτσίνια: Τα πριτσίνια POP, που ονομάζονται επίσης και τυφλά πριτσίνια, χρησιμοποιούνται συνήθως για να ενώσουν και τα δύο κομμάτια που ανήκουν σε ένα συγκεκριμένο υλικό. Αυτά είναι συνήθως σωληνοειδή και έχουν σχήμα σαν καπέλο και μανδρέλι. Κατά την εγκατάσταση, το μήκος του γενικά αφαιρείται από το τέλος.
 2. Πιτσίνια POP με μεγάλη φλάντζα: Γνωστά και ως πριτσίνια υπερμεγέθους, αυτά είναι διαφορετικά από τα τυπικά πριτσίνια και συνήθως συνοδεύονται από μια μεγαλύτερη ροδέλα σαν καπέλο συνδεδεμένη σε αυτό. Συχνά αναφέρονται και ως τυφλά πριτσίνια και χρησιμοποιούνται γενικά για την αποτελεσματική σύνδεση και των δύο μερών ενός συγκεκριμένου υλικού.

Τώρα που σας καθοδηγήσαμε με τις λεπτομερείς λεπτομέρειες σχετικά με τους συνδετήρες, δεν θα είναι ποτέ πρόβλημα για εσάς να επιλέξετε το κατάλληλο για τις ανάγκες σας. Επομένως, προχωρήστε και επιλέξτε αυτό που ταιριάζει στις απαιτήσεις σας.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar