Κάνοντας ένα σπρέι βαφής DIY: Οδηγός βήμα προς βήμα

3
Κάνοντας ένα σπρέι βαφής DIY: Οδηγός βήμα προς βήμα

Περιγραφή: Το σπρέι βαφής μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστικό στη χρήση, αλλά μπορεί επίσης να είναι αρκετά δαπανηρό. Πώς μπορείτε να αποκτήσετε όλη τη βαφή που θέλετε αλλά σε χαμηλή τιμή;

Αυτό το άρθρο παρέχει έναν οδηγό βήμα προς βήμα για τη δημιουργία της δικής σας βαφής με σπρέι.Εάν έχετε ξοδέψει πολλά για βαφή με σπρέι πρόσφατα, μπορεί να σας ικανοποιήσει να φτιάξετε τη δική σας.

Όχι μόνο θα είναι φθηνότερο, αλλά μπορείτε να προσαρμόσετε τα πράγματα για να παράγετε μερικά συναρπαστικά αποτελέσματα. Ίσως ψάχνετε για ένα συγκεκριμένο χρώμα που δεν είναι πλέον διαθέσιμο;

Ίσως θα θέλατε ένα κεφάλι διαφορετικού μεγέθους; Όλα αυτά τα πράγματα είναι δυνατό να τροποποιηθούν εάν τα φτιάχνετε μόνοι σας.

Χρησιμοποιώντας τον μηχανισμό που μπορείτε να βρείτε σε ένα τυπικό δοχείο ψεκασμού και κάποια άλλα που αφήνετε να πεταχτούν, μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας μπογιά.

Εδώ χρησιμοποιούμε μια αντλία ποδηλάτου για να δημιουργήσουμε πίεση σε ένα μπουκάλι PET pop. Προσαρμόζοντας το βάρος που αντλείτε σε αυτό και την ποιότητα της βαφής, μπορείτε να παράγετε κάθε λογής δροσερά εφέ. Ας μάθουμε περισσότερα!

Βήμα 1: Αποκτήστε εργαλεία και υλικά

Για να φτιάξετε το πιστόλι βαφής σας, πάρτε αυτά τα υλικά και τα εργαλεία.

Εργαλεία που χρειάζονται

– Μαχαίρι χόμπι
– Σιδηροπρίονο
– Τρόμπα ποδηλάτου
– Τρυπάνι
– Τρυπάνια

Υλικά

– Εσωτερικός σωλήνας
– Άδειο μπουκάλι PET
– Σούγκρου
– Άδειο δοχείο ψεκασμού
– Βαφή

Βήμα 2: Δοχείο ψεκασμού

Πάρτε ένα παλιό κουτί και πιέστε το ακροφύσιο του για να απελευθερωθεί ο αέρας που απομένει. Δεν θα θέλετε το πράγμα να εκραγεί πάνω σας αργότερα! Αφού βγει ο αέρας, τοποθετήστε το μέσα σε μια μέγγενη και κόψτε το γύρω από το λαιμό.

Στη συνέχεια, μπορείτε να διαχωρίσετε το κάτω περίβλημα από το επάνω ακροφύσιο. Κρατήστε το ακροφύσιο και ρίξτε προς τα έξω το μάρμαρο που βρίσκετε μέσα στο περίβλημα. Μετά από αυτό, μπορείτε να απορρίψετε το περίβλημα εντελώς.

Βήμα 3: Η βαλβίδα

Πάρτε μια βαλβίδα από έναν παλιό εσωτερικό σωλήνα ποδηλάτου και κόψτε τον σωλήνα και στις δύο πλευρές αυτής της βαλβίδας. Μετά από αυτό, περάστε το σωληνάριο, ώστε να υπάρχει ένα κομμάτι καουτσούκ 10 mm που περιστρέφεται γύρω από τη βαλβίδα.

Πάρτε στον εαυτό σας ένα τρυπάνι παρόμοιου μεγέθους με τη βαλβίδα και, στη συνέχεια, τρυπήστε τον ώμο μιας άδειας φιάλης PET – θα συνιστούσαμε να χρησιμοποιήσετε κάτι σαν Τρυπάνι μπαταρίας 18v για να γίνει η δουλειά.

Αφαιρέστε οποιοδήποτε από τα γρέζια από το άνοιγμα και τροφοδοτήστε τη βαλβίδα στην οπή. Ρίξτε ένα μικροσκοπικό κομμάτι της λαστιχένιας κόλλας μέσα από το λαιμό του μπουκαλιού και πάνω στην ελαστική φούστα που βρίσκεται γύρω από τη βαλβίδα.

Τραβήξτε τη βαλβίδα, ώστε η φούστα να αγγίζει το εσωτερικό της φιάλης. Αφήστε την κόλλα να στεγνώσει.

Βήμα 4: ακροφύσια

Θα χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα άνοιγμα στο καπάκι του μπουκαλιού PET ώστε να μπορεί να δέχεται το ακροφύσιο του παλιού δοχείου ψεκασμού.

Συνδέστε τη βαλβίδα σε μια αντλία ποδηλάτου και δοκιμάστε την για να βεβαιωθείτε ότι έχετε στεγανοποίηση. Αυτό είναι πολύ σημαντικό!

Βήμα 5: γεμίστε το

Τώρα το θέμα είναι να βάλετε ό,τι θέλετε μέσα, αλλά μην ανακατεύετε λάδια και λατέξ. Αν αναμίξετε ανόμοιο χρώμα, θα δημιουργήσετε επιπλοκές στον τρόπο που κολλάει το χρώμα σας.

Πριν ξεκινήσετε να γεμίσετε το νέο σας πιστόλι ψεκασμού αέρα, βεβαιωθείτε ότι έχετε ρίξει πρώτα το μάρμαρο. Μετά από αυτό, μπορείτε να ρίξετε χρώμα στο μπουκάλι, αλλά μην ξεπεράσετε τα ¾ και προσέξτε.

Θα συνιστούσαμε να χρησιμοποιήσετε μια διοχέτευση για να σας βοηθήσει. Το κανονικό χρώμα μπορεί να είναι αρκετά παχύρρευστο, γι‘ αυτό μη διστάσετε να το αραιώσετε με λίγο νερό για να μειώσετε το ιξώδες και να το βοηθήσετε να γλιστράει μέσα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ραδιόφωνο χρώματος: νερό 6:1. Όσο πιο παχύρρευστο είναι το χρώμα, τόσο περισσότερη πίεση θα χρειαστεί – μπορείτε να πειραματιστείτε λίγο για να πάρετε αυτό που θέλετε.

Αφού γεμίσετε το πιστόλι βαφής, σφραγίστε το με ένα καπάκι ακροφυσίου. Ανακινήστε τα όλα καλά για να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ένα ομοιογενές μείγμα νερού και χρώματος μέσα.

Βήμα 6: Ασκήστε λίγη πίεση

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, ήρθε η ώρα για πίεση. Πρέπει να κάνετε το σπρέι χρώματος που ταιριάζει με το χρώμα σας να ζωντανέψει, σωστά; Συνδέστε τη βαλβίδα σας στην αντλία και αυξήστε την πίεση στο δοχείο έως ότου είναι περίπου 20 psi.

Φροντίστε να το κάνετε σωστά γιατί εάν έχετε πολύ υψηλή πίεση, το όλο θέμα μπορεί να σκάσει. Συνιστούμε να ξεκινήσετε στις χαμηλό psi και στη συνέχεια ανεβείτε σταδιακά στο 20 κατά την άντληση.

Καθώς το κάνετε αυτό, βεβαιωθείτε ότι η σύνδεση είναι υγιής και ότι δεν υπάρχουν διαρροές. Εάν έχετε κάποιες άβολες συνδέσεις, σφραγίστε τις και προσπαθήστε να αντλήσετε ξανά.

Το σπρέι βαφής μπορεί να γίνει DIY

Ποιος είπε ότι δεν μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας πιστόλια βαφής; Είναι απλό και φθηνό, συν ότι έχετε πλήρη ευελιξία στο περιεχόμενο και τη φύση της βαφής σας.

Το σπρέι βαφής είναι ένα όμορφο πράγμα εάν μπορείτε να το τροποποιήσετε όσο θέλετε – επιτρέπει τον πλήρη δημιουργικό έλεγχο. Απολαύστε το!

Συγγραφέας:
Ο Ronald Pratt γνωρίζει τα πάντα για τις τεχνικές ηλεκτρικού πιστολιού βαφής. Πρώην καλλιτέχνης του δρόμου και ασυνήθιστος ταξιδεύοντας, ο Ρόναλντ περιόδευσε σε όλο τον κόσμο, ζωντανεύοντας τα γκράφιτι συμμετέχοντας σε διαγωνισμούς και κάνοντας έργα παραγγελίας. Του αρέσει να μοιράζεται τις συμβουλές και τις γνώσεις του με όλους στο διαδίκτυο.

Τελευταίες δημοσιεύσεις από την Emma Gomez (Προβολή όλων)

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar