Διαφορετικοί τύποι πόμολα πόρτας που πρέπει να γνωρίζετε

1
Διαφορετικοί τύποι πόμολα πόρτας που πρέπει να γνωρίζετε

Τα πόμολα πόρτας είναι αξεσουάρ που χρησιμοποιούνται εδώ και πολύ καιρό. Πρόκειται για συσκευές σε σχήμα μπάλας ή σφαιρικές που χρησιμοποιούνται για το άνοιγμα και ακόμη και το κλείδωμα των πυλών. Η πλειοψηφία αυτών των αντικειμένων είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα, ορείχαλκο ή μπρούτζο, ανάλογα με το φινίρισμα που προτιμάτε. Αυτά τα υλικά, γενικά, δεν σκουριάζουν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αυτά τα πόμολα έχουν μέση διάμετρο λίγο λιγότερο από 6 cm. Αυτά αποτελούνται από το στέλεχος, τον άξονα και το πόμολο. Το πόμολο είναι το μέρος της πύλης που πιάνεται από το χέρι για να την ανοίξει. Το στέλεχος αποτελείται από το στέλεχος που συνδέεται με τη στρογγυλή λαβή της πόρτας, η οποία έχει μια οπή για τον άξονα. Το χειριστήριο είναι μια ροδέλα ή στρογγυλή πλάκα που είναι προσαρμοσμένη ώστε να εφαρμόζει ομαλά στην επιφάνεια της εισόδου και να σχηματίζει την υποδοχή των πόμολων. Μάθετε για τους διαφορετικούς τύπους πόμολα πόρτας που υπάρχουν.

Είδη πόμολο πόρτας που είναι προσβάσιμα στην αγορά

Ομοίωμα Πόρτας

Πόμολα Dummy Door

Τα εικονικά πόμολα πόρτας προορίζονται να χρησιμεύσουν ως διακοσμητική μακέτα για να παρέχουν μια συνεπή εμφάνιση σε όλο το σπίτι. Ωστόσο, όπως υποδηλώνει το όνομα, δεν εξυπηρετούν κανένα λειτουργικό σκοπό ούτε χρησιμεύουν ως κλειδαριά απορρήτου. Τα εικονικά χειριστήρια πύλης διατίθενται σε δύο μεγέθη: μονό και διπλό. Ένα μόνο ομοίωμα είναι ένας μόνο μοχλός που έχει σχεδιαστεί για να συνδέεται στη μία πλευρά της πύλης, όπου θα είναι αντιληπτός.

Ένα διπλό εικονικό πόμολο πύλης έχει ένα αντίστοιχο σετ χειριστηρίων που έχουν σχεδιαστεί για εγκατάσταση και διακόσμηση σε μία μόνο πόρτα. Τα εικονικά χειριστήρια και οι στρογγυλές χειρολαβές θυρών χρησιμοποιούνται συχνά σε ρηχές πύλες ντουλαπιών ή σε μικρές ντουλάπες από λινά, όπου ένα άτομο δεν θα μπορούσε ποτέ να εισέλθει, γεγονός που καθιστά αναγκαία τη χρήση ενός χειριστηρίου για την έξοδο. Οι ρηχές ντουλάπες και οι ντουλάπες μπορεί επίσης να έχουν μια σφαίρα ή μαγνητική λαβή τοποθετημένη κατά μήκος της κορυφής της πύλης ως πρόσθετο μέτρο ασφαλείας και πρόσθετη ευκολία που την κρατά ασφαλή.

Πόμολο Πύλης Διέλευσης

Πόρτα διέλευσης Πόμολα πόρτας

Τα πόμολα της πύλης διέλευσης, τα οποία δεν διαθέτουν μηχανισμό κλειδώματος, προορίζονται για χώρους του σπιτιού που δεν απαιτούν ιδιωτικότητα. Αυτός ο χώρος θα μπορούσε να περιλαμβάνει οτιδήποτε, από ντουλάπα διαδρόμου μέχρι ντουλάπια κουζίνας και ντουλάπια. Μοιάζουν με τα εικονικά πόμολα, καθώς έχουν ένα απλό μάνδαλο που μπορεί να περιστραφεί καθώς περιστρέφετε τα πόμολα, αλλά υπάρχει μια βασική διαφορά.

Τα χειριστήρια της πύλης διέλευσης δεν έχουν κλειδαριά, ενώ τα εικονικά πόμολα πύλης είναι ακίνητα και δεν περιστρέφονται καν. Τα πόμολα πύλης διέλευσης είναι επίσης διαθέσιμα σε διάφορα στυλ, όπως χειριστήρια διακοσμητικών γυαλιών και θήκες από περίτεχνα χυτά μεταλλικά κομμάτια.

Εσωτερικό πόμολο

Εσωτερικά πόμολα πόρτας

Τα εσωτερικά πόμολα είναι πιο διαδεδομένα σε παλαιότερα σπίτια και δίνουν μια πιο συμβατική εμφάνιση. Μπορεί ακόμη και να αποκτήσετε ένα χειριστήριο γυάλινης πόρτας με αυτή τη γοητευτική εμφάνιση. Ένα εσωτερικό στιλ τσόφλι, σε αντίθεση με μια μοντέρνα έκδοση που είναι ξεχωριστή από τα πόμολα, διαθέτει μια μεγάλη ορθογώνια κλειδαριά μέσα στην πύλη. Για πρόσθετο απόρρητο, τα εσωτερικά πόμολα πύλης συνδυάζονται με σκελετικά κλειδιά και συνδέονται με ένα νεκρό μπουλόνι σε ορισμένα μοντέλα.

Πόμολο πόρτας με κλειδί

  Πόμολα πόρτας με κλειδί

Οι στρογγυλές χειρολαβές της πόρτας με κλειδί παρέχουν ασφάλεια και ιδιωτικότητα και περιλαμβάνουν κλειδί για το κλείδωμα και το ξεκλείδωμα της πύλης. Αυτά εγκαθίστανται συνήθως σε εξωτερικές πύλες, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε εσωτερικές πύλες για προστασία της ιδιωτικής ζωής. Προσέξτε μόνο να μην τοποθετήσετε λάθος το κλειδί! Διαφορετικά, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν κλειδαρά για να γίνει αντικατάσταση.

Το εσωτερικό τμήμα ενός κουμπιού πύλης εισόδου με κλειδί ποικίλλει ανάλογα με τον κατασκευαστή του υλικού. Θα υπάρχει, ωστόσο, ένας κύλινδρος με κλειδί στο εξωτερικό και μια κλειδαριά με ένα κουμπί στο εσωτερικό που θα απελευθερωθεί όταν περιστραφεί η στρογγυλή λαβή της πόρτας. Ορισμένοι κατασκευαστές υλικού θα περιλαμβάνουν επίσης ένα κουμπί περιστροφής στο χειριστήριο που πρέπει να ξεκλειδωθεί χειροκίνητα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το στρογγυλό χερούλι της πόρτας στην μπροστινή σας πόρτα και σε άλλες εξωτερικές πόρτες, καθώς και την πόρτα που χωρίζει το γκαράζ από τον χώρο λάσπης ή οπουδήποτε οδηγεί στο σπίτι. Αυτές οι πόρτες συχνά απαιτούν τη χρήση ενός πρόσθετου κοχλία, ειδικά εάν έχουν ήδη ανοίξει δύο μεγάλες τρύπες.

Αγοράστε διαφορετικούς τύπους πόμολα πόρτας από την McCoy Mart

Η McCoy Mart σας παρέχει όλες τις λύσεις υλικού που χρειάζεστε για το σπίτι ή το γραφείο σας. Διαθέτει μια τεράστια συλλογή από είδη και επωνυμίες που μπορείτε να επιλέξετε. Εκτός από αυτό, έχει επίσης επιλογές για προσαρμοσμένες αναζητήσεις. Μπορείτε να λάβετε αυθεντικά προϊόντα σε προσιτές τιμές από αυτό το κατάστημα.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar